De boerderij in de lente

In de lente ontwaakt de natuur. Ook op de boerderij wordt het plots heel druk. In de moestuin worden de groenten gezaaid en geplant. In de boomgaard zoemen bijen heen en weer. En in de wei huppelen de lammetjes vrolijk in het rond.

In de lente bieden we animaties aan van een halve dag (2 modules) tot een hele dag (3 modules) aan.

Programma:

Er zijn 3 modules mogelijk:

1ste module:

Met een vergrootglas gaan we op weg in de ontwakende natuur. Vooral de vele bloemen zijn zo mooi en boeiend. Samen vertellen we het verhaal van bloem tot vrucht en maken we een mooie bloem.

2de module:

We maken een ritje op de rug van de ezel! Gedurende deze wandeling ontdekken we de omgeving rond de boerderij: de boomgaard in bloei, weide,… en de wilde dieren die er leven.

3de module:

Niet alleen de natuur ontwaakt, ook in de moestuin is er van alles gaande. We ontdekken de eerste groenten en fruit van het seizoen, de kleine kriebeldiertjes die in de compost leven,… De leerlingen krijgen de kans om in de moestuin te werken of bij slecht weer voor te zaaien in potjes, die zij dan mogen meenemen naar school. Verder brengen we ook een bezoek aan de dieren op de boerderij.

Periode: van april tot juni

Uurrooster:

* Een voormiddag van 09:30 tot 12:00 uur: 2 modules naar keuze. Indien gewenst kan er gepicknickt worden van 12:00 – 13:00. Na 13:00 zijn enkel de toiletten beschikbaar.

* Een hele dag van 09:30 – 15:00: alle drie de modules worden uitgevoerd.

Leeftijdscategorie: van het 2de KK tot het 6de leerjaar.

Praktische afspraken:

Voorzie in de lente een stevige kartonnen doos, caddie of zakken om de zaailingen mee naar school te nemen.

Ook in de lente kan het regenen of nog koud aanvoelen. Opdat de kinderen maximaal kunnen genieten van hun dag op de boerderij voorzie aangepaste kledij en schoeisel (regenjas, pull, botten of stevige schoenen), die vuil mogen worden.

Hoe kan ik mijn klas inschrijven?

Download het inschrijvingsformulier en stuur deze ingevuld op naar animatie@tournesol-zonnebloem.be

Inschrijvingsformulier voor kleuter- en lageronderwijs: formulier in WordPDF