Van graan tot brood

We ontdekken het verhaal van graan tot brood, van vroeger en nu. Daarna gaan we aan de slag. Terwijl onze broodjes in de houtoven bakken, hebben we de tijd om een bezoek te brengen aan de boerderijdieren.

Programma:

In de voormiddag

Hoe en met wat wordt brood gebakken? De leerlingen ontdekken het verhaal van graan tot brood, van vroeger en nu. De kinderen mogen elk een beetje graan vermalen om er bloem van te maken. Daarna mag iedereen heel eventjes bakker worden. We voelen de bloem en ruiken aan de gist. Elke leerling maakt zijn eigen broodje klaar die gebakken wordt in een echte houtoven.

In de namiddag

Terwijl de broodjes bakken, hebben we de tijd om een bezoek te brengen aan de boerderijdieren: schapen, geiten, kippen, konijnen, varken en ezels. In februari is er een kleine kans dat de kinderen de geboorte van een lammetje meemaken.

Periode: van december tot maart

Uurrooster:

* Een voormiddag van 09:30 tot 12:00 uur met een verplichte picknick ter plaatse. Einde van de baktijd voor de broodjes is voorzien rond 13:00.

* Een hele dag van 09:30 – 15:00: met in de namiddag een bezoek aan de boerderijdieren.

Leeftijdscategorie: van het 2de KK tot het 6de leerjaar.

Praktische afspraken:

Voorzie een broodzak of propere keukenhanddoek om de broodjes in te verpakken. Voor diegene die een volledige dag blijven… in de namiddag zijn we veel buiten en kan het erg koud worden. We vragen om de kinderen warm aan te kleden met muts, handschoenen,… en goed schoeisel (stevige, warme schoenen of botten met dikke kousen) die vuil mogen worden.

Hoe kan ik mijn klas inschrijven?

Download het inschrijvingsformulier en stuur deze ingevuld op naar animatie@tournesol-zonnebloem.be

Inschrijvingsformulier voor kleuter- en lageronderwijs: formulier in Word PDF